Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

A világ leginkább környezetbarát autóját ígéri a Fisker

2020. január 06. - Várkonyi Gábor Autóblog
large-fisker-ocean-to-make-global-public-debut-at-ces-2020-electrify-america-revealed-as-charging-station-network-382-768x512.jpg
A világ leginkább környezetbarát autóját ígéri a Fisker a CES2020 keretében debütáló Ocean nevű SUV-jával.


A villanyautózással elég hamar tapasztalatokat szerző Fisker a Tesla Model Y alá lőtte be az autó árát, előbbi 39 000 dollárról indul, az Oceanért 37 499 dollár kell leszurkolni, de ami az árnál mérvadóbb, az az amerikai vásárlók számára elérhető nagyon rugalmas lízing konstrukció, melynek keretében akár egy hónap után vissza lehet adni az autót, ebben az esetben nyilván nem jár vissza a 3000 dolláros induló. 8 hónap, vagy 22 hónap után, vagy akár évek után is vissza lehet adni az autót, 379 dolláros havi lízing mellett. Ezek nyilván az amerikai séma szerint, nettó áron értendő tételek.

80 kilowattórás az akkumulátor, 250-300 mérföld hatótávot ígérnek vele, ráadásul minden kerék hajtott. A lehető legkörnyezetkímélőbb megoldások keretében halászhálók újrafeldolgozásából származó kárpitokat kap az autó, illetve "100% vegán" kárpitokat, valamit hulladék gumiból, ruhákból és műanyagból újrahasznosított egyéb anyagokat a belső térben.

A Fisker hangsúlyozza, hogy még nem a végleges autót mutatják meg a közönségnek, de egy szimpla tanulmányautóhoz képest jóval közelebb lesz a kiállított autó a leendő széria autóhoz.

Ha be tudják váltani az ígéreteket, és a cég likviditása is lehetővé teszi a termelés rendezett felfutását, akkor a Byton, a Lucid és a tömeggyártók vonatkozó modelljei mellé egy újabb komolyan vehető elektromos gyártó csatlakozik a Tesla kergetők közé.

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr5615395670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása