Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Túl sikeres lett a Skoda a VW csoport szerint?

2020. október 13. - Várkonyi Gábor Autóblog

121476424_761533337978060_4350161090197310469_n.jpg
Feszkó van a cseheknél a Skoda sorsa miatt. Két korábbi miniszter is kifejezte aggodalmát annak kapcsán, hogy a VW csoporton belül a Skodát újra akarják pozicionálni, nem éppen a Skoda javára.


A németek állítólag az új márkavezért egyfajta komisszárnak helyezték Mlada Boleslav-ba, ahol a feladata az, hogy "levágja a márka szárnyait". Régi narratíva a cseh közvéleményben, hogy a Skoda túl sikeres, és a VW fenyegetésként tekint a kelet-európai márkára, amelyet hosszú távon inkább a Dacia-val versenyeztetnének, semmint a VW termékeivel. Ez, a cseh politikusok szerint azt jelentené, hogy a németek megszegik a 30 éve, a márka privatizációjakor tett ígéreteiket. Nem gondolom, hogy érdeke a németeknek a Skoda ilyen mértékű degradálása, de az biztos, hogy az elmúlt években érezhető volt a márka termékein a VW gyeplője. Kíváncsi leszek, hogy meddig tart ez a folyamat, és mit akarnak vele elérni. Nem kevés pénzt fektettek abba, hogy ott legyen ma a Skoda, ahol van. A koreai konkurenciát Diess szerint is ennek a márkának kell a legagresszívabban megsoroznia. Aligha lesz ez megoldható, ha érzékelhetően veszít a minőségéből az olcsóság érdekében.

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr6516237340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása