Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Autópiaci helyzetkép: megnőtt a használt autók iránti kereslet, elszálltak az árak

2020. november 12. - Várkonyi Gábor Autóblog

1552975490132s9xfqxon64p_l.jpg
A használtautó-piac a nyári időszakot nézve minden rekordot megdöntött itthon, hiszen a masszív két hónapos tavaszi leállás után az új autók szállítási akadozásainak következtében megnőtt a használt autók iránti kereslet. A kínálati oldalt nézve a kicsi, olcsó autókra lenne igény, ezek azonban jelenleg hiányoznak a magyar használtautó-piacról. Az euró árfolyam és az új autók iránti uniós elvárások miatt pedig jelentős áremelkedés látszik, akár 20-30%-os drágulást is tapasztalhatunk, és nincs még itt a vége. Mi várható ezek függvényében a jövőre nézve a használt és az új autó piacon? A Millásreggeli mai Futómű rovatában először ezt a témát boncolgattuk.

Az adás második felében pedig számos cikk után azt próbáltam kifejteni szóban is, hogy mennyire felelősek a nem karbantartott autók a légszennyezettségért, és közlekedéspolitikai szempontból milyen intézkedéseket kellene tenni a tisztább levegőért.

Nézzétek/hallgassátok vissza az élő bejelentkezést ezen a linken!

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr5116282954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása