Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Másfél évtized múlva csak hibridként lehetne új autókat gyártani Japánban

2020. december 04. - Várkonyi Gábor Autóblog

129182320_802046950593365_1904842211215780588_o.jpg
A japán NHK tévéadó szerint az ország gazdasági, kereskedelmi és ipari minisztériuma egy olyan javaslaton dolgozik, amely a benzines autókat a 2030-as évek középére nem engedné új autóként forgalomba helyezni.

Ez azonban nem a belső égésű motoros autók tiltását jelentené. Hibridként lehetne csak új autókat gyártani, másfél évtized múlva. Ez a terv hasonlatos a kínai elképzelésekhez, a kínai kommunista párt ütemterve szerint sem lesznek betiltva a belső égésű motorok az autókban a következő évtizedekben, a villanyosítás viszont elvárt lesz, azaz tisztán benzines autók ott sem lesznek majd új autóként eladhatóak a következő évtized második felétől.

Ezek teljesen ésszerű tervek, lágy átmenetet jelentenek, tervezhetőséget, tiszta és megvalósítható célokat az autóiparnak.

Csodálatos lenne, ha az EU képviselői példát vennének a világ legnagyobb autópiacának a szabályozásáról. Különösen annak tükrében, hogy az RCEP szabadkereskedelmi övezetében Japán és Kína is részt vesz, tehát az ő megközelítésük fog érvényesülni a világ döntően nagyobb hányadában, ami az autópiacot és a gazdasági teljesítményt illeti.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr2816317910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása