Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Harmadával emelkedtek a használt autó árak tavaly márciushoz képest

2021. április 20. - Várkonyi Gábor Autóblog

Tavaly a covid kezdetén megírtam, hogy aki autót akar venni, az csipkedje magát, lesz pár hét, amikor nagyon nagyon jó vételeket lehet kifogni, de utána, ahogy valamennyire normalizálódik a helyzet, nagyon gyors és meredek emelkedésnek fognak indulni az autó árak.

175326310_228906332358989_7168204725313643576_n.jpg

A hasznaltauto.hu sajtóközleménye szerint ez pontosan 33,2% emelkedést jelent tavaly márciushoz képest. Semmi meglepő nincs ebben azoknak, akik ismerik a piaci folyamatokat, hiszen az árfolyam és a technikai előírások miatti új autó árnövekedés direkt hatással van a használt autó árakra is. A portál elemzése kiemeli, hogy továbbra is azok vannak a legtöbben, akik egyéni mobilitást keresnek vírus idején egy olcsó autó formájában, a legtöbben 1 milliós autóra keresnek rá. Érdemes tudni, hogy ennyiért normális autót venni ma már nem nagyon lehet. Öreg, tisztességes állapotú autót találni hatalmas szerencse ebben a kategóriában, de nem ez a jellemző. Ami pár éve az 1 milliós autó volt, az ma már 1,5 körül húzódik inkább.

Amit napi munkámban látok, az az, hogy ez a drágulás sokaknál még nem "érkezett meg", azaz az ügyfelek egy jelentős része komolyan meglepődik némi keresgélés után, ha meglátja az árakat.

Az új autó árak további növekedése miatt 2008 utáni állapotokra kell készülnie számos márkának, a privát vásárlók ritka látogatók lesznek a szalonokban.

Az átlagár növekedés nem fog megállni, a folyamat közepénél tartunk az én becslésem szerint. Aki tavaly ilyenkor nem vett autót, az elkésett, de nem annyira, mint aki egy év múlva áll ez előtt a dilemma előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr8416507014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása