Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Meg fogunk fulladni az akkuszemétben az évtized végére, vagy van megoldás? 

2021. december 02. - Várkonyi Gábor Autóblog

A svéd akku specialista, a Northvolt áttörést jelentett be az akkumulátor újrahasznosítás kérdésében. Egy 95%-ban újrafelhasznált anyagokból álló Li-ion akkumulátort állítottak elő.

08028_duesenfeld_jun18_opt-1536x1025.jpeg
A prognózisok szerint 2030-ra 250 000 tonna akkuszemét fog keletkezni Európában, a körforgásos gazdaság megteremtésének pedig alapja, hogy ezzel kezdeni lehessen valamit. Erről a projektről beszéltem a mai Millásreggeliben, ahol szó volt még a legtöbbet tárgyalt autómárkákról a közösségi médiában, és arról is, hogy a Magna, mint gyártást és fejlesztést is végző független szolgáltató a tevékenységének az aranykorát látja maga előtt, hiszen a feltörekvő, IT alapú kihívói az autógyártóknak a gyártást nyűgként fogják fel, ami szükséges rossz ahhoz, hogy a digitalizált autóikkal pénzt tudjanak keresni. 

Nézzétek vissza az adást a Millásreggeli Youtube csatornáján!

Kép forrása: Duesenfeld

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr5516771230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása