Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Magyarország abszolút vezetőnek számít a térségben az elektromos autózás kapcsán

2022. június 03. - Várkonyi Gábor Autóblog

Ha egy valaminek örülhetünk az elektromos autózás kapcsán, az az, hogy ennek hazánk a nyertese lesz, és ezt már sok előadásomban elmondtam az elmúlt egy-két évben.

284597827_502748751641411_8077430232100384313_n.jpg

Nagyon sok komoly beruházást sikerült idecsábítani, és még nincs vége… A térségben ezzel abszolút vezetők vagyunk, és ahogy a statisztikából látszik, világszinten is komolyan vehető játékosnak számítunk.

Aki ebben a kérdésben Európában lemarad, az komoly gazdasági nehézségekkel néz szembe, aki pedig időben lépett, arra a következő 10-20 évben egy második autóipari aranykor vár.

Ez mindenképpen nagy örömre ad okot, és bizakodhatunk az ügyben is, hogy ez további beruházásokat hozhat, a szűk keresztmetszet a munkaerő, ha a saját nemzetgazdaságunk égető kérdéseit nézzük.

Az energiaköltségek tekintetében is vonzó célpont Magyarország, főleg akkor, ha a német helyzettel hasonlítjuk össze az itthoni lehetőségeket.

Eddig gyártott autó/lakosság arányt használtak annak szemléltetésére, hogy ki hogyan teljesít, és ebben Szlovákia remek mutatóval rendelkezett. Elektrifikáció témájában nem tudtak komoly beruházásokat elhozni. A román autóipar nem is igazán lendült be az elmúlt években, a csehek abban reménykednek, hogy el tudják hozni a VW csoport tervezett gigafactory beruházását, a lengyelek pedig hozzánk hasonlóan jól hasítanak. Ha az új mérőszám a gyártott akkukapacitás/lakosság lesz, akkor jó esélyünk van hosszú távon az élen lenni ebben a diszciplínában.

Kép forrása: Statista, Valutainment

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr8317847455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.06.03. 12:35:13

Örülhetünk?
Biztos?
Nyertesek?

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.06.03. 13:16:31

Magam sem tudom, hogy ez most jó, vagy rossz ... ezt csak később, idő elteltével visszanézve ... talán.
Gondolataim:
- Mennyire szennyező környezet és gyártás során az emberre?
- Mennyire szennyező az újra feldolgozása, mert várhatóan az is ide lesz akkor telepítve?
- Mennyire időtálló ez a technológia? Nem járunk e, úgy mint a MiniDisc? Éppen bevezetik és mér el is avul?
- Vicces, de gyakorlatilag sűrített levegős hajtású kocsik is lehetnek a nyerők, csak télen van vele némi gond a mi éghajlatunkon, de már megéri azt is megoldani. Sűríteni a levegőt meg nagyon sok mindennel lehet és tárolni is viszonylag könnyű.

Gyula Bognar Jr 2022.06.04. 06:26:58

Ahol a környezetvédelemmel nem törődnek nagyon, a munkásoknak nincsen joguk, a baleseteket, eltitkolják, a fidesz rablóbanda nagy pénzt töm a saját és a korrupt üzletemberek zsebeikbe oda mennek azok a vállalatok a nagyobb nyereségért. Kevesebb nyereséggel dolgozhatnak egy civilizáltabb,a korrupciót nem tűrő, környezet- és munkásokat védő társadalomban.

gigabursch 2022.06.04. 08:01:20

@Gyula Bognar Jr:
Amiről te beszélsz, az ez:
youtu.be/rfv6HC1ZYiA

Persze a csúcs bömik és mergák spéci főtengelyei is ilyen helyeken készülnek, 'made in EU' felirattal.
süti beállítások módosítása