Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Meg vannak számlálva a saját tulajdonú autózás napjai

2022. június 27. - Várkonyi Gábor Autóblog
Amikor arra akarnak érzékenyíteni, hogy ne legyen autód (se), akkor érdemes érteni, hogy ezt miért teszik.

288999766_518944960021790_6173488294625001570_n.jpg
Van a hivatalos verzió:

"rugalmasabb az élet saját tulajdon nélkül"
"a fiatalok már nem akarnak saját autót"
"a saját autó nincs eléggé kihasználva, az ideje nagy részében csak áll"
"az autómegosztás a jövő"
"nem birtokolsz majd semmit, és boldog leszel"

Az összes ilyen lózungot lehet a végtelenségig ömleszteni, mindnek egy célja van: még kiszolgáltatottabb legyél, még nagyobb hatalomra szert tevő cégeknek, és még kevesebb esélyed legyen kikerülni azt, hogy ilyen-olyan módon folyamatosan pénzedbe kerüljön az, amit régen egyszer elég volt kifizetni.

Miért kötődik ez össze az elektromos autókkal? Mert tele vannak olyan nyersanyagokkal, amelyek kulcsfontosságúak, és hatalmas értéket jelentek majd a jövőben is. Akkor is, amikor egy autó már az életciklusának a végéhez ér.

Éppen ezért pontosan lehetett látni, hogy az út vége az lesz, hogy zárt láncban, a tulajdont végig maguknál tartva fogják működtetni az új világ autózását a cégek. Annak a napjai, hogy besétálsz a szalonba, és megveszel a nevedre egy autót, meg vannak számlálva. Ilyen 5-10 év múlva lényegében már nem lesz. Egyrészt, átlag polgárnak pénze sem lesz rá, másrészt az erről való lenevelés most fog igazán szintet lépni.

A Ford az Egyesült Államok piacán már átállt június közepétől arra, hogy az onnantól újonnan lízingbe adott Mach-E és F150 Lightning, valamint Transit EV-k esetében nem lehet a futamidő végén megvenni az autókat.

Az autóscégek szempontjából érthető. Életbevágó, hogy náluk maradjanak a nyersanyagok.

Azok szempontjából, akik nem akarják az egész életüket a születésüktől a halálukig fogva lízingbe venni a big techtől, és az összes többi "szolgáltatótól", és nem akarják az élet többi részét pedig az állam által uralva élni, ez nem jó hír. Nekem a szabadság nem ez.

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr9817868253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.06.27. 18:53:35

B+!

Munkaeszköz!
Család mellé kell!

A sok okoskodó kretén java se nem dolgozik, se nem családos.

Ezen felül Háztól-házig mutatókban minden fronton nyertes a szgk.
süti beállítások módosítása