Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Újabb területeken működik együtt a Toyota és Suzuki

2019. március 22. - Várkonyi Gábor Autóblog

toyota-suzuki.jpg

A Toyota és a Suzuki stratégiai partnersége régóta ismert tény, a két autógyártó konkrét közös globális terveit most jelentették be.

A két gyártó kompetenciái kiválóan kiegészítik egymást, hiszen a rendkívüli hatékonyságáról ismert Suzuki abban a szegmensben tud pénzt keresni, ahol a többi gyártó szenved: a kicsi és olcsó, de jó minőségű autók kategóriájában egyedülálló tudással bírnak. A Toyota szinte végtelen kutatás-fejlesztési büdzséjével, és komoly globális tapasztalatával valamint alternatív hajtásokban kiépített állásaival olyat tud adni a Suzukinak, amire maguktól, méretüknél fogva, nem lennének képesek.

A Suzuki egyik legfontosabb piaca az indiai piac, ahol szinte egyeduralkodóak. Segíteni fognak a Toyotának a hibrid megoldásait elterjeszteni az ottani piacon, cserébe a Toyota teljesen elektromos modelleket ad át a Suzukinak a jövőben az európai piacon. Ennek a CO2 flottakibocsátási normák miatt kulcsfontosságú szerepe van egy ilyen pici gyártó számára.

A Suzuki padlólemezeire épített Toyota emblémás autók gyártási az indiai piacra a Suzuki által is tervben van, ahogyan a Toyota számára a rendkívül hatékony, kisautókban alkalmazott új Suzuki motorok szállítási is meg fog történni az európai piacon. Az Indiában gyártott Suzuki modellek szállítása afrikai piacra Toyota emblémával is része a csomagnak. Az indiai piacon további együttműködések is várhatóak még a két márka között.

Számos, ehhez hasonlatos együttműködésről fogunk még olvasni a közeli jövőben, néha teljesen meglepő felállásokban is. Egyetlen egy autógyártó sem elég nagy, elég tőkeerős, hogy minden létező piacon hasonló erősséggel vegye fel a versenyt a konkurenciával. Az emelkedő nyersanyag árak, a lanyhuló világgazdasági kereslet, a szigorodó környezetvédelmi szabályok, az elszálló invesztíciós költségek korában a kicsiknek tőkeerős partnert, a nagyoknak pedig rugalmas és egy célterületen nagyon kompetens partnert kell találniuk, akár sok területen külön-külön is, az értelmes költségmegosztásra. Erre kiváló példa a Toyota-Suzuki kirajzolódó együttműködése. 

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr614709019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása