Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

A PSA-nak köszönhetően 20 év után jó úton az Opel

2019. július 24. - Várkonyi Gábor Autóblog

2019-07-24_2.png
Az Opel 20 év hánykolódás után a franciák alatt megtalálta a stabilitást. Már az egy kisebb szenzáció volt, hogy nagyjából 2 év után a PSA vezetése alatt sikerült az, amit a GM lényegében magakadályozott 20 éven keresztül: szerény pluszban zárták az évet. A mostani jelentések szerint ez nem egy egyszeri véletlen, vagy könyvelési trükk volt. Az idei év első félévében 700 millió eurót kerestek, ami már egy egészen korrekt és egészséges eredménynek számít, főleg manapság, amikor nem éppen egyszerű körülmények között kell működnie egyes márkáknak. Ennyit tesz, ha egy anyacég nem elszívja a tudást és a pénzt, hanem aktívan segít fenntartható üzleti modellt kialakítani.

A PSA remek hírekkel szolgált az első félévről. Bár csökkent a forgalma 0.7 százalékkal 38.3 milliárd euróra, a profit nőtt, 2.05 milliárd euróra, ami 335 euróval több, mint az előző év azonos időszakában, úgy, hogy a szokásos és már sokszor megírt nehezítő körülményeken túl a PSA számára fontos iráni piacról vissza kellett húzódniuk, és a kínai üzletek sem mennek aktuálisan túl jól. Ha valaki mindenképpen autóipari részvényekbe akarja fektetni megtakarításait, akkor figyelje a konszern főnökének nyilatkozatait, Tavares ugyanis egyre inkább megkerülhetetlen orákulummá növi ki magát bravúros menedzseri teljesítményével.

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr6014978134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

patakware 2019.08.15. 16:56:09

Most Magyarország is nagyot lök rajtuk a családi autó projekttel! Mert a hét-nyolc milliós kategória alatt főleg az ő 4-5 autójuk van 7 üléssel. Ha jól tudom, már olyan is van - talán éppen az Opel Cargo Life - amit idei gyártással már nem is lehet elérni. És szépen rendelik a Peugeot Riftert és a Citroen Berlingót vagy a Grand C4-et is!
süti beállítások módosítása