Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Megtévesztő lehet a Tesla önvezető rendszere

2020. január 29. - Várkonyi Gábor Autóblog

k_epa20180530095-e1580223722230.jpg
Egy amerikai szenátor pénteken sürgette a Tesla Inc.-t (TSLA.O), hogy változtassa meg az önvezető vezetéstámogató rendszerének elnevezését, mondván, hogy „eredendően félrevezető névvel rendelkezik”, és veszélyes célokra használhatják a sofőrök. A Hirado.hu az önvezető technológiával, autopilottal kapcsolatban kérte ki a véleményemet.

Elolvasom a cikket

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr815435348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miert? 2020.01.29. 16:19:39

Kedves Gabor

"lehetségesnek, hogy egy zárt városrészben teljesen önvezető járművek közlekedhessenek, feltéve hogy nincs köztük nem önvezető autó"
Ha jol ertem, azt mondod, hogy az autok onvezetesi korlatja a tobbi autoval valo interakcio.
Ez azert erdekes, mert ma az onvezeto rendszerek jobban teljesitenek autopalyan (ahol dinamikusan csak jarmuveket kell figyelni) , mint varosi utakon (ahol az autok mellett elofordul gyalogos, biciklis, kobor allat, stb).

A Tesla rendszeret egyebkent azert hivjak Autopilot-nak, mert tenylegesen el is vezeti az autot a kijelolt celig. (Amit sok egyeb fejlett assist rendszer nem csinal meg). Van aki az USA keleti parttol a nyugati partig elment vele onvezeto modban. A problema nem ezzel van, hanem a biztonsaggal. Az Autopilot rendszer ugyan onvezeto, de nem eleg biztonsagos. Azaz nem hagyhato felugyelet nelkul a mukodese, mert neha rossz donteseket hoz. Lehet, hogy csak 1 millio kilometerenkent egyszer teved, de ember eletben szamolva ez is tul sok.

Termeszetesen a human vezetok is idonkent tevednek es balesetet okoznak.

Nem tudom, hogy mi az a valoszinuseg, aminel majd eleg biztonsagosnak fogjuk erezni az onvezeto kepesseget.

udvozlettel
süti beállítások módosítása