Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

A kínai kereslet visszaesése újabb csapás az autóiparnak

2020. március 10. - Várkonyi Gábor Autóblog

gettyimages-1209646616-1140x641.jpg
Bár ma még megjósolni sem lehet, hogy végül mekkora gazdasági károkat okoz a kínai Vuhanból indult új típusú koronavírus, de a mostani járvány rávilágít a globális gazdasági rendszer gyenge pontjaira, és a dominóhatás fel is erősítheti a már megkezdett strukturális változásokat.

Ha valami nem hiányzott az autóipari ágazatnak, akkor az pont egy ilyen történet, amit a koronavírus kapcsán láthatunk. A szektor megérezte az amerikai-kínai kereskedelmi háborút, a Brexitet, de a lehűlő autópiaci keresletet és a jelentős K+F büdzsét igénylő technológiai kérdéseket is ki kell emelni. Az elektromos autózás, a hidrogén hajtás vagy az önvezető járművek témájáról érdekes konferenciákat lehet tartani, de kisarkítva jelenleg senki sem tudja az autóiparban, hogy miként lehet ezekkel pénzt is keresni.

A 24.hu az alábbi cikkben összefoglalta „A koronavírus gazdasági hatásai” konferencián elhangzottakat, ahol az autóipart érintő lehetséges problémákról beszéltem.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr2015511944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása