Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Nem lesz a jövőben kézi váltós Mercedes

2020. október 13. - Várkonyi Gábor Autóblog
121237308_759946791470048_7065104867666587836_n.jpg
A Mercedes-Benz kutatás-fejlesztési vezetője, igazgatótanácsi tagja, Markus Schäfer megerősítette pár napja, hogy nem lesz a jövőben többet kézi váltós Mercedes.
Nem megszüntetnek meglévő modelleket, hanem a most kifutó típusok esetében az utódmodelleknél már nem terveznek kézi váltós fejlesztéseket. Értelme egyébként sem sok lenne, hiszen az amerikai piacon amúgy sem árulnak már ilyet évek óta, a kínai piacon egyébként sem keresik, és az európai vásárlók esetében, ha egyáltalán igény ez valahol, akkor is csak a kisebb modellekben. Azok gyártását meg jó eséllyel elve befejezik, Ola Källenius stratégiája szerint. Szóval drasztikus, forradalmi bejelentés nem történt, várható volt, hogy ez lesz. Költséget spórolnak vele. A Mercedes kézi váltókért meg annyira eleve nem kár. Nem is igazán illik a márkához.

További bejelentés volt Schäfer részéről, hogy, – szintén a költségcsökkentés jegyében –, a platformok számát is jelentősen csökkentik.

A belső égésű motorok számát pedig "drámaian" csökkentik. Ez már kicsit szomorúbb hír, hiszen ebben azért alkottak már pár felejthetetlen remekművet.

Öt éven belül 40 százalékkal csökkentik a belső égésű motorok számát, 2030-ra 70 százalékkal tervezik ritkítani a portfóliót.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr116237226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása