Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Diess kifuttatja a SEAT márkát?

2021. március 08. - Várkonyi Gábor Autóblog

Diess elküldi a selyemzsinórt a SEAT-nak?

158019325_859136738217719_5046963049040928162_n.jpg

Német lapértesülések szerint Diess "kifuttatja" a SEAT márkát, és teljes erővel a Cupra márkára kíván koncentrálni, amit, – Diessről van szó –, teljesen elektromossá akar tenni.

A VW konszern vezére nem régen járt Spanyolországban, ahol a kormányfővel és a királlyal is találkozott, és ismertette velük azon tervét, hogy Spanyolországból az EU masszív pénzeinek segítségével elektromos autó gyártó fellegvárat csinál. Állítólag nagyon nagy örömmel fogadták az elképzeléseket.

A Linkedinen, amit elsődleges szócsövévé alakított Diess, sokat írt erről, és a Cupra márka jövőjéről, miközben a SEAT-ot egyszer sem említette.

A spanyol márka helyzete az elmúlt évtizedekben folyamatosan vizsgálat alatt volt a konszernben. Legutoljára a VW fölé akarták pozicionálni. Aki vezette a Golf-Leon-Octavia szentháromság legutóbbi verzióit, az tudja, hogy ez sikerült is. Hogy mi ez a hektikus újabb irányváltás? Nehezen érthető. Szerintem sosem volt jobb bőrben a spanyol márka. Egy még szinte ismeretlen márkának a bevezetése sok pénz, és sok idő. Számomra nem logikus ez így, de lehet, hogy van valami a háttérben, amiről még nem tudunk. Meg fogom írni.

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr10016453960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása