Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Hatalmas rendőri akció volt a bajorországi Mobilitási kiállításon

2021. szeptember 08. - Várkonyi Gábor Autóblog

Húsz éve nem volt akkora rendőri akció a Bajorországban, mint amekkora a "Mobilitási kiállítás" kapcsán lett szervezve.

241512727_325376832711938_7231431778177868162_n.jpg
A bajor belügyminiszter 4500 (!!) rendőrt mozgósított a kiállítás zavartalan lebonyolítására. Speciális egységek és helikopterek figyelték a terület környékét. A részben szélsőbalos és anarchista miliőből jövő "aktivistáknak" akik a "környezetért" aggódnak, sikerült ennek ellenére megbénítaniuk a forgalmat München környékén az autópályán.

Közvetlenül a kiállításnál pedig Greenpeace aktivisták tüntettek a belsőégésű motorok azonnali betiltásáért.

Mindezt egy "mobilitási kiállítássá" átnevezett, tulajdonképpen nem is rendes autókiállítás kapcsán. Olyat már tartani sem lehetne, túltengene a "tolerancia". Így mindenki zöld közlekedésről, villanyautókról, car sharingről, elektromos bringákról, hidrogénről és ehhez hasonlatos "bolygógyilkosságokról" osztott meg infókat az IAA-n. Egy darab belsőégésű motoros autót mutattak be: a Dacia Joggert, ami szociális irigység generálására aligha alkalmas.

Félreértés ne essék, csodás, hogy van egy kiállítás, ami a jövő mobilitásával foglalkozik, és az is egy izgalmas kísérlet, hogy a fenntarthatóság köré szervezik a témákat, és újra keretezik a kérdéseket. Az "aktivistáknak", ahogy a médiában szinte már simogatva nevezik ezeket az ökoterroristákat, ez sem elég. Nekik egyetlen megoldás létezhet, és ezzel kapcsolatban jó lenne végre feladni az illúziókat: ha az autóipar felszámolja önmagát. Soha nem lesz ugyanis elég a hátrálásuk. Addig jönnek, amíg az autóipar hátrál.

Mindezt egy olyan országban, ahol a jólét gránit alapja maga az autóipar. Lassan már naponta kellene elnézést kérni érte. Elérkezünk még oda is, hogy úgy néznek majd az autóiparra, mint a dohánygyártókra, ha ezzel a leszegett fejjel bandukolnak tovább. A eszem megáll, tényleg.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr5916682906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása