Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

A BMW az Alpina jogok új tulajdonosa

2022. március 11. - Várkonyi Gábor Autóblog

Tulajdonképpen az is csoda, hogy mostanáig független tudott lenni az kis allgäu-i cég, amelynek neve páratlanul jól cseng a motorsport szerelmeseinek fülében, de nem csak ott. Az Alpina autók egy igazán különleges koktélt képviselnek exkluzivitásból, visszafogott eleganciából, ízlésből, és legmagasabb szintű autó és főképpen motorépítéséi kultúrából. Nagyjából évente 2000 boldog ügyfél mondhatja el magáról, hogy egy új Alpina tulajdonosává vált. Egy egyszerű tuning cégnél többet jelent az Alpina, nem véletlenül szerepel egy Alpina által kezelésbe vett BMW alapú autó esetében Alpina mint "gyártó" az autó papírjaiban.

275541672_446078277308459_182565594697637688_n.jpg

Hivatalosan "Alpina Burkhard Bovensiepen GmbH & Co. KG" a cég neve, a hatvanas évek óta tevékenykedik, 1978 óta gyárt autókat.

Egy 8 fős kis cégből egy 300 alkalmazottat foglalkoztató vállalat lett, saját fejlesztő központtal, kárpitos műhellyel, és mindezt kiegészíti egy borkereskedés is. Az élet így kerek.

Évtizedes az együttműködés a bajorokkal, amit a Reitzle korszak alatt még szorosabbra fűztek.

A kis szériás gyártók élete egyre nehezedik az elektromobilitás térhódításával és a változó, szigorodó előírásokkal, így még az olyan ikonikus gyártók is szorongatott helyzetbe kerülhetnek, mint az Alpina. A jogokat tehát eladták a BMW-nek, a céget azonban nem. Mindkét fél jól járhat ezzel.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr8817777992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása