Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

A Tesla értékelése egy különleges ügy a tőzsdén

2022. június 08. - Várkonyi Gábor Autóblog
Tekintsük a Tesla értékelését egy különleges ügynek a tőzsdén. Abban talán kiegyezhetünk, mint autós “nemzeti minimum”, hogy nem autógyártóként tekintenek rá a befektetők. Ebben se pro, se kontra állásfoglalás nincs részemről.

286654256_506180634631556_4619799905873054044_n.jpg
Megkülönböztetett státuszából kiindulva, vegyük úgy, hogy a Toyota, amely nagyjából a Tesla harmadát éri, a legértékesebb “autógyártó” autógyártó.

A második mostantól a kínai BYD. A hírekkel ellentétben nem szüntette be a belsőégésűek gyártását, csupán NEV kategóriájú autókra állította a modellpalettáját, azaz nagy mennyiségű PHEV autót is gyártanak BEV autók mellett.

A Teslához hasonlóan IT cégként is lehet tekinteni rájuk.

Éppen megelőzték a VW konszernt a tőzsdén.

Holnap kiderül, hogy az EU tényleg végigviszi-e a belsőégésűek tiltását 2035-től, rendkívüli módon nehéz helyzetbe hozva ezzel a saját iparát. Úgy tűnik, a tőzsde beárazta a helyzetet. Mindenki leszűrheti ebből a maga tanulságát.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr9217851459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása