Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Hollandiában jelenleg olcsóbb a benzinesek kilométer költsége, mint a villanyautóké

2022. augusztus 31. - Várkonyi Gábor Autóblog

A hollandok köztudottan spórolósak. Adózási rendszerüket ismerve nem meglepetés, hogy az alternatív hajtások népszerűsége a környezettudatosság mellett elsősorban a költséghatékonyság miatt volt izgalmas számukra.

301869386_564179162165036_6941583186598336629_n.jpg

Nem utolsó sorban a remek töltési infrastruktúra is elősegítette először a PHEV, majd a BEV autók terjedését.

Most arról írnak a holland lapok, hogy a brutálisan megnövekedett energiaárak miatt olcsóbb a benzinesek kilométer költsége, mint a villanyautóké. Ráadásul egyes nyilvános töltők alacsonyabb árakkal kecsegtetnek a hosszútávú szerződések miatt, mint az otthoni, privát töltős árak.

Cégautó adóban éves szinten több ezer euróval olcsóbbak egyébként a villanyautók. A jövedéki adó viszont továbbra sem terheli az elektromos autók hajtását, és így is ennyire durva árak vannak, miközben a benzin rommá van adóztatva. Ebből le lehet vonni a következtetéseket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr6017920361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása