Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

A japán autóipar megmutatta erejét a tokiói autókiállításon

2023. október 27. - Várkonyi Gábor Autóblog

Mi másról beszélhettem volna a tegnapi Millásreggeliben, mint a tokiói autókiállításról? Szemben azzal, amit Münchenben tapasztaltam, ahol a Renault és a BMW, valamint a kínai gyártókon kívül alig adott magáról életjelet valaki, a japán autóipar büszkén mutatja tradicionális stílusban az erejét. A villany itt is központi, de nem kizárólagos szerepet játszik, a közlekedési fegyelmezettségükről híres japánok pedig az autózás kívánatos, és irracionális vonalát kidomborító új hullámos sportautók tömegével jelentkeztek.

396725448_837477088168574_2763946778056409130_n.jpg

Tudjátok, olyan autókkal, amik szemet gyönyörködtetőek, és kívánatosak. Mint régen, amikor errefelé is ez volt a természetes, és az autóipar nem önmaga megsemmisítését ünnepelte azért, hogy a magukat zöldnek mondók kegyeit keresse.


Úgy kellett a tokiói kiállítás az autót szeretők lelkének, mint egy falat kenyér. Gyakorlatilag minden gyártó mutat valamit, amiért rajongani lehet. A látszólag túlzottan óvatos japán autóipar a piaci szereplés tekintetében stabilan tartja az állásait, piaci részesedés és nyereségesség tekintetében nincs miért szégyenkezniük. Nem ülnek fel minden "trendnek" mondott hülyeségnek, és a környezetvédelmet sem üres fecsegésnek, marketing dumának prostituálják, hanem rendszer szinten vizsgálják a kérdést.

Az én jókedvemet erre a hétre megalapozta az, ami Tokióban történt.

Hallgassátok vissza az adást a Millásreggeli honlapján!

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr2318243671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása