Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Fiat-Tesla frigy

2019. április 09. - Várkonyi Gábor Autóblog

A jövőben a Fiat Chrysler Automobiles több százmillió eurót fizet az elektromos autókat gyártó Teslának, hogy a Tesla autóit a Fiat flottájába számolják. Ezzel akarja a cég ugyanis elkerülni azokat az EU-s bírságokat, amiket a károsanyag-kibocsátás megengedett szintjének átlépéséért fizetnének.

Ezt hívják úgy, hogy tervgazdaság. Átnevezni, máshová számolni, trükközni, mindezt a környezetvédelem jegyében. Vagy komolyan gondolja valaki, hogy a földnek attól jobb lesz, hogy egy autógyártó egy másik autógyártó villanyautóinak a beszámításával akarja varázsütésszerűen "csökkenteni" az ökológiai lábnyomát, az EU elvárásai mentén, elkerülve a büntetéseket? Az egész szabályozás abszurditását gyönyörűen példázza a hír. A Tesla üzleti modelljében eddig is nagy szerepet játszott az "emisszió trading", így nem meglepő, és részükről logikus is, hogy ami nem megy üzleti alapon, azt szabályozókkal erőltetik a látszólagos nyereségességre. A Fiatnak nagyon más választása nincs, ha el akarja kerülni a büntetéseket. Az EU-ban meg hátradőlnek, hogy megmentettük a földet. Röhejes. 

A cikk forrása

fiat_grille_rtrs_web_0.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr4914748465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása