Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Jó hír az autógyártóknak: megállapodott az EU a Mercosur államokkal

2019. július 02. - Várkonyi Gábor Autóblog

Sok sok kellemetlen hír után végre egy kis öröm is jutott az autógyártóknak a G20 csúcs után. Az EU megegyezett a Mercosur államokkal a védővámok leépítéséről az árucsere előremozdításáért.

dock-441989_960_720.jpg
Különböző kereskedelmi háborúk rémképe mellett autógyártói szempontból örvendetes hír, hogy az Argentínát, Brazíliát, Paraguayt és Uruguayt magában foglaló Mercosur államokkal szabadkereskedelmi megállapodást írt alá az EU. Összesen 260 milliós piacról van szó, amely hosszútávú növekedési potenciállal rendelkezik, de jelenleg még szinte statisztikai hibahatáron belül van például a német gyártók exportja a térségbe. 35%-os védővámok mellett ez nem meglepő. Összesen csupán 78 000 autót vett fel a piac 2018-ban. A német cégek egyébként 140 különböző gyárral, gyártási kapacitással rendelkeznek a Mercosur államokban a helyi igények kiszolgálásra. Milliárdos spórolási potenciál van tehát a megállapodásban.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr9314922008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása