Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Öt éven belül Franciaország lehet az elektromos autók legfőbb gyártója Európában?

2020. május 29. - Várkonyi Gábor Autóblog

ap20147587044854.jpg
Tegnap reggel a Futómű rovatban Franciaország megoldási terveiről meséltem. Ha csak a francia adatokat nézzük, áprilisban 90%-os visszaesés történt az eladásokban, ami elég súlyos csapás egy olyan országban, ahol közel 400 000 ember dolgozik az autóiparban.

Emmanuel Macron, francia államfő 8 milliárd eurós támogatást jelentett be az autóipari fejlesztésekre és a piac élénkítésre, a vásárlások ösztönzésére is több ezer eurós kedvezmény jár azoknak, akik elektromos autót vásárolnak. Az a céljuk, hogy 5 éven belül  Franciaország az elektromos járművek egyik legfőbb gyártójává váljon Európában, náluk legyenek a legtisztább elektromos autók, elképzelésük szerint az "akkumulátorok Airbus-át" szeretnék létrehozni.

Mindezek mellett a Renault és a Nissan egyesülése jegelve lett, és a Renault ma bemutatásra kerülő mentőtervéről is beszélgettünk egy kicsit.

Hallgassátok meg az adást a Millásreggeli oldalán 28:20-tól!

Kép forrása: Time

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr5015727852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása