Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

A Mercedes elsődlegesen villamos hajtásra optimalizálja az újonnan fejlesztett autóit

2020. október 15. - Várkonyi Gábor Autóblog

121538104_763441091120618_24824077875340666_o.jpg
Ola Källenius Daimler vezér szerint nem szabad "vallási alapon nézni a hajtási rendszereket", azaz a technológia semlegesség elvét továbbra is tartani kellene, amikor arról diskurál a szakma, hogy merre lépünk tovább a fosszilis alapú üzemanyagokról.


Ezzel együtt bejelentette, hogy mostantól minden újonnan fejlesztett jármű architektúrájuk elsődlegesen villamos hajtásra lesz optimalizálva, és csak ezután jön a belső égésű motoros verziók beillesztése a Mercedes-nél.

Kiállt a Plug-In hibridek mellett is. Ezek rendkívül fontosak az európai piacon, annak érdekében, hogy a CO2 limiteket tartani lehessen. Az utóbbi időben a zöldek részéről a PHEV technológia ellen is komoly támadások érkeztek. "Ne diszkreditáljuk a PHEV technológiát" figyelmeztetett Källenius, szerinte egy nagy hatótávú PHEV autó rendkívül sokat tud tenni a fenntartható autózásért.

A hidrogén kérdése ismét előjött. A Mercedesnél a személyautókban való alkalmazását nem tartják realitásnak költségoldalon, de nem is zárják ki kategorikusan azt, hogy ez egyszer majd működhet, ha az ipar ebbe az irányba fejlődik tovább.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr2316240370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása