Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Elektromos autó gyártásba kezd az iPhone-okat gyártó Foxconn

2020. október 22. - Várkonyi Gábor Autóblog

foxconn-mih-2020-01-min.png
Érdekes és meglepően jó gyorsjelentések jöttek ki az autóipari cégek háza tájáról Németországban.
A Tesla várakozások felett teljesít kiszállítási darabszámok tekintetében is, emellett felvásároltak egy komoly német autóipari beszállítói céget.

Úgy tűnik, érdemes lesz autóipar részvényekbe fektetni: a harmadik negyedévben a Daimler és a BMW is egyrészt túlszárnyalta a kiszállított darabszámokat az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest, másrészt mindketten 3 milliárd fölötti üzemi eredményeket értek el. Az az egy hátulütője van ennek a jó hír áradatnak, hogy ez mind szinte kizárólag az ázsiai piacokon múlik, pusztán Európát nézve nem lenne ilyen rózsás a helyzet.

Meséltem egy kicsit a Foxconn – a világ egyik legnagyobb elektronikai gyártója – bejelentéséről is, miszerint elektromos autó gyártásába kezdenek. Nagyon komoly terveik vannak, 5-7 éven belül a világon minden tizedik legyártott elektromos autóba szeretnének valamilyen alkatrészt szállítani.

Ezeket a témákat jártuk körbe ma a Millásreggeli Futómű rovatában, hallgassátok meg a podcastet ezen a linken 40:40-től, vagy nézzétek vissza az adást a MillásTV-n 02:24:20-tól!

Kép forrása: Electrive.com

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr6016253582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shadowbull 2020.10.22. 20:31:06

Nem olvastál figyelmesen, nem kezdenek elektromos autó gyártásba. Komponenseket akarnak beszállítani.
süti beállítások módosítása