Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Az aktuális pénzügyi év profit elvárását duplázza a Toyota

2020. november 09. - Várkonyi Gábor Autóblog

123840433_781711989293528_6935538711682099786_n.jpg
Szokatlanul közvetlenül reagált a konkurenciára Akio Toyoda az Automotive News cikke szerint.


"A Tesla azt állítja, hogy az ő receptjük lesz a standard a jövőben, de ami a Toyotának van, az egy igazi konyha, egy igazi szakáccsal."

Az aktuális pénzügyi év profit elvárását duplázza a Toyota, ez hangzott el Toyodától egy pénteki online briefing során.

A Tesla idén megelőzte tőzsdei értékét tekintve a Toyotát, valamint a másik hat nagy japán gyártót is. Összesen. A Toyota kiemelte, hogy ez annak ellenére is így történt, hogy az éves gyártásuk 3.4 százalékának felel meg az amerikai konkurensük eladási darabszáma.

"Vesztünk, ha a részvényárfolyamról van szó", de "ha a termékekről van szó, akkor teljes menünk van, amelyekből választani fog a vásárló."

Kritizálni szokták elemzők a Toyotát, azt állítva, hogy az öregedő hibrid technológiából akarják kihozni az utolsó filléreket, és kivárnak a teljesen elektromos autókkal addig, amíg nem esik le az akkuk ára jelentősen.

Januárban azt írta az Asia Nikkei, hogy 5 év múlva fél millió teljesen elektromos autót tervez gyártani a Toyota, ez még 5 százaléka sincs a jelenlegi éves termelésüknek. Musk szerint a cége addigra "néhány millió" autót fog eladni. A VW összehasonlításul 2023-ra 1 millió elektromos autóval számol.

"Nem igazán csinálnak olyan valamit, ami igazi, az emberek a receptet vásárolják meg", folytatta Toyoda úr a főzős analógiát.

"Nekünk van a konyhánk és a séfünk, és mi csinálunk igazi ételt."


Hát, a japán kultúráról való képpel a fejemben, úgy, hogy volt szerencsém találkozni és beszélni pár szót Akio Toyodával tavaly Floridában, ezek meglepően éles megfogalmazások. Soha nem követném el azt a hibát, hogy alábecsüljem őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr216278712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miert? 2020.11.10. 10:46:58

Valahol azt olvastam, hogy a Toyota szerint a jovő szennyezésmentes járművei felé a legjobb közbülső lépés a hibrid technológia. A jövő technológiája alatt ők a hidrogén üzemanyagcellát értik. Teljesen villany autót azért nem csinálnak, mert meggyőződésük szerint az zsákutca. Valahogy úgy képzelik az átmenetet, hogy a benzines autóktól jobb (kevésbé szennyező) az akkumulátoros hibrid, ahol a villanymotor a segédszereplő. A következőben lépésben a villanymotort nem akkuról, hanem üzemanyagcelláról táplálják. Ez ugye kiküszöbölné azt a problémát, hogy hidrogéntöltő kúthálózat jelenleg meglehetősen ritka. És ha a kereslet fellendül, és a hidrogénes kutak is elszaporodnak, akkor lehet áttérni a teljesen hidrogénes hajtásra.
A hidrogéntechnológia jövöbeni költségcsökkenésében bizva azt remélik, hogy versenyképessé válik a többivel.
Szerintem ez aránytévesztés a részükről, és ellenérveimet már többször kifejtettem.
süti beállítások módosítása