Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

2035-től már plug-in hibridet sem lehet eladni a briteknél

2020. november 17. - Várkonyi Gábor Autóblog
125393963_789511285180265_4549927570016513023_n.jpg
Sok sok sok éve mondom, hogy a villany terjedésével együtt fog eljönni a kilométer alapú adózás. Egyrészt azért, mert a jövedéki adó hatalmas bevétel minden ország költségvetésében, amiről nem tudnak lemondani a kormányok, másrészt azért, mert ezt az adónemet a villanyra érthető okokból nem lehet kiterjeszteni. Az, aki otthon, konnektorról tölt, vagy magának termeli meg az áramot a családi házán, abszolút zöld módon, nem fizet adót.

A gyorstöltés költsége az autópályák mentén már most vetekszik a tankolás költségével.

A villannyal való autózás tehát nem fogja sokak álmát beteljesíteni az olcsóbb autózásról. Sőt.

A briteknél konkretizálódnak a tervek az új adóztatási formákra. A lényegük pontosan az, amit eddig is sejteni lehetett. Minden egyes megtett kilométer után fizetni kellene.

Az autóval megvalósított egyéni mobilitás egyre drágább lesz a jövőben. Ebben az egyben lehetünk teljesen biztosak.

2030-tól a briteknél nem lehetne már eladni semmit, ami legalább nem plug-in hibrid, 2035-től meg semmit, ami fosszilis alapú üzemanyaggal működik, azaz PHEV autót sem. Boris Johnson ezt állítólag már a héten készül bejelenteni. Ezzel öt évvel előre hozná a tiltásokat az eredeti tervekhez képest. Sok vesztenivalójuk nincs a briteknek, az autóiparuk lényegében a megszűnés szélén van egyébként is.

Forrás: Dailymail.co, Autonews.com

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr9416288608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása