Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Hatalmas problémává fajult az illegális dízel tuning Amerikában

2020. november 26. - Várkonyi Gábor Autóblog

128021208_796716451126415_8195014765792259247_n.jpg
Az illegális dízel tuning hatalmas problémává fajult az elmúlt években Amerikában.


Egy nemrégiben megjelent szövetségi tanulmány szerint, amit az E.P.A. készített, az elmúlt évtizedben több, mint fél millió dízel pick-up-ban módosíthatták, vagy iktathatták ki teljesen a tulajdonosok a kipufogógáz kezelést. Ezzel 9 millió autó kibocsátásának megfelelő káros anyagot pöfékelnek ki, 500 000 autóból.

"Ez sokkal aggasztóbb és elterjedtebb, mint a VW dízelbotránya okozta probléma" – nyilatkozta egy szakértő, mivel "a truck-ok kibocsátása eleve sokkal magasabb."

Az E.P.A. becslése szerint a nagy Pick-upok 15 százalékában manipulálhatták a tulajok illegális módon a motorokat illetve a kipufogógáz kezelési rendszereket.

Az illegális dízel tuning 570 000 tonna nitrogén oxid kibocsátásáért felel, ami a tízszerese annak, amire a VW botrány kapcsán gondolni kell. Ez a rendkívül káros, rákkeltő gáz felelős rákos megbetegedésekért, súlyos tüdő problémákért. A szállóporról még nem is beszéltünk.

Az ilyen felelőtlen magatartás okozza azt, hogy általánosan a sarokba van állítva a dízel, miközben az európai törvények és szabályozások megmutatták, hogy a nitrogén-oxid szinteket a nullához lehet közelíteni, igaz, ehhez dupla nox csapda és adblue szükséges. Ezek ellenőrzését szigorúbban kellene venni itthon is, és elrettentő büntetésekkel kellene elvenni a kedvet az ehhez hasonló, sajnos Európában is tapasztalható utólagos dízel manipulációktól.

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr8516303232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása