Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Az Audi vezér Duesmann a tiltások helyett az intelligens forgalomszabályozás híve

2021. január 11. - Várkonyi Gábor Autóblog

Markus Duesmann Audi vezérrel készített interjút a wiwo.de. Nem fordítottam le nektek az egészet, de pár lényeges elemet megosztanék belőle, hogy nagyjából érezzétek, hogy gondolkodik az egyik vezető német prémium márka feje, korábbi BMW igazgatótanács tag, lehetséges Diess utód.

137220040_825162078281852_7936546043842062860_o.jpg
Duesmann nem szeretné, ha lenne általános sebességkorlátozás a német autópályákon, a tiltások helyett az intelligens forgalomszabályozás híve. A CO2 spórolás szerinte ugyanakkor nem tagadható. (Ennek mértékéről sok tanulmány készült, és a jelenlegi forgalmi adatokat figyelembe véve jelentéktelen szintről beszélünk.) Nem örül, de biztos benne, hogy belátható időn belül tiltás lesz az Autobahn-on.

Az Audi-t 10-15 éven belül tisztán elektromos márkává fogja átalakítani a tervei szerint, és most készítik a menetrendet arra, hogy pontosan melyik gyár mikor fogja legyártani az utolsó belső égésű motoros autót. A tervet ugyanakkor befolyásolni fogja a piac tényleges alakulása.

"A gazdasági siker és a fenntarthatóság harmonizál egymással", nyilatkozta Duesmann, és kifejtette, hogy sok politikai értelemben "zöld" barátja van, aki Berlinben él, és ez szerinte nem véletlen, továbbá saját bevallása szerint neki is van egy "tendenciája" ebbe az irányba.

Az A1-es utódja még nincs eldöntve, a konszern szerinte jól fel van állítva ebben a kategóriában, az Audi pedig a jövőben inkább a nagyobb autókra fog koncentrálni. Hamarosan megjelenik az új elektromos autó fejlesztő egység, az Artemis első modellje, amely nem A vagy Q előjelű lesz, és egy új kategóriát fog teremteni az ígéretek szerint. A hangsúly az önvezetésen és a térérzeten lesz, amin keresztül fogja definiálni Duesmann szerint az autóipar a jövőben a luxus fogalmát.

Semennyire sem értek a motorkerékpárokhoz, de érdekeset mondott az Audi vezér a témában, akinek egyébként 20 motorja van. "Lehet, hogy lesz az Audinak egy kétkerekűje a programban. A DKW márkával a cégünknek hatalmas történelme a kétkerekűeknél, ráadásul a cégünké a Ducati márka."

Emésztem. Mindenesetre jó politikus, ami az ambícióit mindenképpen segíti.

Forrás

Fotó: https://www.tagesanzeiger.ch/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr2716384010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása