Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Dízelbotrány: az Audi egykori vezére elfogultsággal vádolja a vádhatóságot

2021. január 15. - Várkonyi Gábor Autóblog

Ha valaha megfilmesítik a dízelbotrány történetét, szerintem Andy García tökéletes lenne Rupert Stadlerként.

139070109_827967991334594_3122328883106992497_n.jpg
4 és fél órás beszédben védte a saját álláspontját a német bíróságon az Audi egykori vezére, aki ellentámadásba is lendült. Stadler szerint az ügyészek bűnbakot keresnek, és személyében megtalálták azt. Elfogultsággal vádolja a vádhatóságot, amely szerinte az őt mentesítő bizonyítékokat lesöpört e a nyomozás során.

Azért vállalja az erkölcsi felelősséget, mert nem tudta jobban megvédeni az Audi érdekeit, amely céggel mélyen azonosítja önmagát, és amely cég vezetésének a lehetőségével egy álom valósult meg számára.

Fontos tudni, hogy Stadlert egyébként nem is vádolják azzal, hogy tudomása lett volna arról, hogy mi zajlik a konszernnél. Nem vett részt aktívan a manipuláció kidolgozásában, nem tudott róla, és nem is terheli ilyen értelemben felelősség a kérdésben.

Amiért bíróság előtt van, az röviden összefoglalva az a vélelem, hogy nem állította le a szóban forgó motorokkal szerelt autók értékesítését rögtön azután, hogy kiderült számára, hogy gond lehet ezekkel. A 3.0 V6 TDI motorról van szó, amelyről Stadler azt állítja, hogy biztosították a konszern vezetői arról, hogy nem érintett a botrányban. Két korábbi Audi mérnök vallomásai ugyanakkor arról tanúskodnak, hogy Stadler tudott arról, hogy a Porsche modellekben is alkalmazott motorok is érintettek a manipulációban, nem csupán a négyhengeres TDI-k.

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr6016390590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása