Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Ismét a Toyota a világ legnagyobb autógyártója

2021. február 12. - Várkonyi Gábor Autóblog

5 éven keresztül a Volkswagen volt a világ legnagyobb autógyártója, ami az eladott darabszámot illeti, most a Toyota ismét átvette az uralmat.

macro-1721265_1280.jpg
Nem sok autógyártónak sikerült nagyobb bökkenők nélkül zárni a 2020-as évet, azonban a Toyota nagyon szép győzelmi jelentést adott az elmúlt évről, autónként 7,7%-os profitot realizáltak.

A 2008-as pénzügyi válság után a Toyota is mínuszos volt, és tudatosan sokat tettek annak érdekében, hogy ez többé ne forduljon elő. A chiphiány is kevésbé érinti őket, mint a többi gyártót, mert sokkal proaktívabban kommunikálnak a beszállítóikkal.

Ahogy már itt írtam, az elmúlt 30 év legrosszabb januárja volt az európai térségben, a legfontosabb piacokon hatalmas mínuszokat lehetett látni. A Toyota számára nem az európai autópiac az elsődleges, az észak-amerikai autópiac viszont szépen ívelt fölfelé, és a kínai másodpiaci (használt autó) értékek is folyamatos növekedő tendenciát mutatnak.

Erről beszélgettünk tegnap a Futómű rovatban, az adás végén pedig még a Bytonról is meséltem egy rövid "krimiszerű" történetet.

Hallgassátok/nézzétek meg az adást ezen a linken!

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr616423294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása