Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Bemutatta a Peugeot a márka további terveit

2021. március 01. - Várkonyi Gábor Autóblog

A héten bejelentette a Peugeot a márka további terveit, bemutatta az új logót, és a stratégiát.

154530139_854293595368700_2911647887195397062_o.jpg
Az új CI, azaz Corporate Identity az utolsó levél fejléc átalakításáig legkésőbb 2023 elejére lezárul. A márka illetékesei szerint mindez rendkívül költséghatékonyan fog lezajlani.

1850 óta a céghez tartozik az oroszlános motívum. A kétdimenzióssá alakított új logó követi a korszellemet, könnyebben használható a digitális térben, éppen ezért számos gyártó után a Peugeot is erre az útra lépett. Másoknál nem feltétlenül aratott osztatlan sikert a lépés. Az álló, karmok nélküli oroszlán helyett egy stilizált oroszlánfejet láthatunk mostantól, amely felett a felirat helyezkedik el. Az új emblémát először az idén tavasszal debütáló harmadik generációs 308 fogja viselni.

Utoljára 2010-ben pozicionálták újra a márkát. Akkor egy komoly pénzügyi válság közepette lépték meg a prémium irányba történő elmozdulást, ami a nyugati piacokon briliánsan sikerült. A vásárlók jól fogadták az új formanyelvet, az RCZ, az akkor új 508, 3008 és társasinak sikere vitathatatlan. A minőségbeli ugrás a gyakorlatban is megmutatkozott: a márka autóinak maradványértéke a fejlett piacokon felzárkózott a német konkurensekhez. Ez figyelemreméltó teljesítmény, a legőszintébb, leghitelesebb ítéletet mindig a piac hozza.

Ezt a vonalat akarják értelemszerűen tovább erősíteni az új iránnyal, úgy, hogy közben kommunikálni kell azt is, hogy az új technológiák kapcsán is up-to-date a cég.

Hogy ez mennyire sikerült a logó kapcsán, kérdéses.

Car Design Archives Facebook

Sajnos franciául nem beszélek, de sima translate funkcióval is abszolút használható a fordítás. A bejegyzés a design váltás filozófiáját, a formatervezői szemszöget, annak üzenetét elemzi. Kifejezetten izgalmas olvasmány!

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr616444000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása