Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

2030-tól minden újonnan eladott Volvo elektromos lesz

2021. március 02. - Várkonyi Gábor Autóblog

Ahogy az várható volt, egyre többen ugranak rá a "tisztán elektromos" stratégiára a gyártók közül. Az Euro 7 rémének árnyékában nem sok értelme van széllel szembe helyezkedni, főleg relatív kis gyártóként, pláne olyan imázzsal, amihez eleve illik a környezetvédelem meg a fenntarthatóság témája.

155833175_855951908536202_9206976095916905970_n.jpg

A Volvo ma reggeli sajtóközleménye is erről szól, ők is belépnek azok táborába, akik egy évtizeden belül kiszállnak a belsőégésű motoros autók piacáról. Nagy gyászolni való egyébként nincs a motorjaik kapcsán, a markáns konstrukciók régen helyet csináltak már a nem túl izgalmas négyhengereseiknek, és a Volvo vásárlók jelentős része egyébként sem a hajtáslánc miatt vásárolt Volvo-t. A dizájn, a márka üzenete, a biztonság ígérete mindennél fontosabb a hűséges táboruknak, a kínai pénztömeggel a hátuk mögött pedig soha nem látott sikereket értek el a svédek az elmúlt években.


A klasszikus márkakereskedői felállást, a hagyományos kereskedelmi vonalat évek óta próbálják megreformálni, ezekben a kérdésekben mindig a trendek előtt jártak. A bérleti konstrukció, a teljesen digitális folyamatok, a kereskedések átadópontokká való átalakítása is rövid időn belül meg fog történni.

Délután lesz egy hosszabb online tájékoztató, annak tapasztalatairól beszámolok később. Addig álljon itt a vállalat vezetőinek nyilatkozata:

„Csak a jövedelmező növekedésen keresztül maradhatunk sikeresek. Ahelyett tehát, hogy egy eltűnőben lévő üzletágba fektetnénk be, úgy döntöttünk, hogy a jövőt finanszírozzuk – a jövő pedig az elektromos közlekedés és az online értékesítés” – mondta Håkan Samuelsson, a Volvo Cars elnök-vezérigazgatója. „Feltett szándékunk, hogy a prémium elektromos járművek gyorsan növekvő piacának vezető szereplőjévé váljunk.”

A Volvo Cars a világ különböző piacain tavaly vezette be első tisztán elektromos modelljét, az XC40 Recharge crossovert. A mai napon pedig a vállalat hamarosan bemutatja második tisztán elektromos típusát, a 40-es széria új tagját.

Az elkövetkező években a Volvo Cars számos további elektromos modellel lép piacra, és ez még csak a kezdet. Már 2025-re a vállalat globális eladásainak az 50 százalékát teszik majd ki a tisztán elektromos járművek, míg a fennmaradó 50 százalékot hibrid modellek adják. 2030-re pedig minden újonnan eladott Volvo elektromos lesz.

„Belső égésű motorral szerelt autóknak hosszú távon nincs jövője” – mondta Henrik Green, a Volvo Cars technológiai igazgatója. Feltett szándékunk, hogy 100%-ban elektromos autókat gyártsunk; a váltás már 2030-re megtörténhet. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy megfeleljünk ügyfeleink elvárásainak, és a klímaváltozás elleni harcban magunk is a megoldás részévé váljunk."

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr216446992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása