Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Történelmi rekord: hatalmasat esett a Tesla árfolyama

2021. március 09. - Várkonyi Gábor Autóblog

Nem vagyok részvényelemző, nem tudok szakmai szempontból mély fejtegetésbe bocsátkozni a témában.

158800505_200019528581003_1490566461455428804_o.jpg
Még a látszatát is szeretném elkerülni annak, hogy megítéljem bárki hitrendszerét is. Ami azonban az elmúlt időben történt a Tesla árfolyamával, az megér egy bejegyzést.

Történelmi rekord az elmúlt 6 hét csökkenése. Innen még persze mehet megint bármerre az árfolyam. A hit rendkívül fontos, és hát azt se felejtsük el, hogy volt honnan bukni, ugyebár.

A megfogható példákkal illusztrálva, a Tesla árfolyama akkorát zuhant, mint amekkora a GM és Ford piaci kapitalizációja, együttesen. Máshogyan kifejezve: sokkal többet, mint amennyit a Toyota a tőzsde szerint ér.

Elképesztő számok. Jön a kijózanodás? Lassan a Tesla is a reális árazás, a profit generáló képessége és a valós technikai és szervezési képességei szerint lesz megítélve? És ha igen, akkor az mit jelent majd a gyakorlatban?

Megint csak a ködszurkálás megy a témában. Magas szinten űzött szerencsejátéknak tűnik messziről. Mitől ijedtek meg hirtelen ennyien? Elég volt, hogy egy sikeres modell a konkurenciától már jelentős piaci részesedést tudott kivívni magának a villany autók piacán az Egyesült Államokban? A változó pénzpiaci helyzet az okozó? Hová megy majd a forró pénz többi része? Még nagyobb szakadás jön? Vagy gyors visszapattanás? Ki mire merne fogadni, ha lenne eljátszható zsetonja az asztalon?

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr616455042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása