Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Royal Honda Webinár - Önvezetés

2021. április 30. - Várkonyi Gábor Autóblog
A Honda Royal webinár sorozatának a vendége voltam immár negyedszerre, Horváth Miklós ügyvezető meghívásának eleget téve. Miklós ötlete az volt, hogy a saját ügyfélkörének csináljon Honda szalonként edukatív, könnyen emészthető tartalmakat arról, hogy merre tart az autóipar.

kepkivagas_11.PNG
Eddig ketten beszélgettünk, és az alapokról indultunk, de a tegnap esti alkalommal csatlakozott hozzánk Aradi Péter, aki mérnök, és kormányművekkel, valamint önvezetéssel kapcsolatos fejlesztésekkel foglalkozik, Göteborgtól Detroitig. Segítségével mérnöki szempontból is végigvettük az önvezetés stációit, a fejlesztés nehézségeit, az eredményeket, a gyártók, start-up-ok, és tech cégek különböző megközelítését a téma kapcsán, valamint azt, hogy hogyan fogja gyökeresen megváltoztatni az életünket az a pillanat, amikor elérhetővé válik ez a technológia, ami később lesz, mint sokan gondolják, de még a mi életünkben jelentős változásokat hoz mindez.

Szerintem egy kifejezetten izgalmas beszélgetés volt, nézzétek meg ide kattintva!

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr6816518054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miert? 2021.05.04. 20:51:32

Meghallgattam.
És elszomorodtam.
Nem azért, mert a közismert dolgok hangzottak el itt is, hiszen nem árt ezeket ismételgetni.
És nem is azért, mert bármi rosszat mondtál volna Gábor. Amit mondtál, az tárgyszerű, pontos és érdemi volt.
Hanem mert itt volt egy fejlesztő, aki nem kereskedő, azaz a közszájon forgó infóknál tájékozottabb és belső rálátása van erre a témára. És ehhez képest nem tudott semmit se mondani, mert Horváth Miklós saját egójába szerelmesedve alig hagyott másnak szót. Többször az általa feltett kérdésekre se érdekelte a válasz. Tudom, Gábor, hogy Te erről nem tehetsz, te is csak meghivott vendég voltál ott. Csak a jobbitás szándékával irom le mindezt.

Meg lehetett volna kérdezni, hogy
- az önvezetés témájában jelenleg mi az, ami még megoldásra vár, mi az, amivel éppen most küzdenek a cégek, mi az ami várhatóan megoldódik 2-3 éven belül, és mi az, ami csak hosszabb távlatban
- Aradi Péter konkrétan mivel foglalkozik, ehhez milyen eszközöket használ, stb, stb
Csak irtam néhány kérdést, ami hirtelen eszembe jutott.

És még egy megjegyzés:
Tudom, hogy az autó szerelmesei vagytok, és ez rendben is van. De a többség nem az, hanem egyszerüen csak használni akarja az autót. Minnél kevesebb problémával és minnél olcsóbban, stb. És nem kéne lenézni ezt a többséget("aki nem imád vezetni, járjon vonattal"), mert belőlük éltek Ti is. Ha csak azok vennének autót, akik autó imádók, akkor a kereskedök többsége bezárhatna. Mondom ezt úgy, hogy nyilván engem is érdekel a téma, mert különben nem irnék ide a blogba.
üdvözlettel

.
süti beállítások módosítása