Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Villany Mustang, zöldebb akkuk és új felállás a VW-nél

2021. december 09. - Várkonyi Gábor Autóblog

Milyen volt a Mustang Mach-E GT vezetése a Varsó környéki utakon? Működik a villany SUV koncepció Mustang névvel? Meg van az az élmény, amit egy V8-as adni tud, vagy teljesen más módon kell közelíteni a kérdéshez?

ford_mustang_mach-e_gt_filipblank-30.jpg
Ezt jártuk körbe ma reggel a Millásreggeli Futómű rovatában, emellett pedig szó volt arról, hogy az EU hogyan tervezi korlátozni a kínai akkumulátor gyártókat abban, hogy az EU területére szállítsanak olyan akkumulátorokat, amelyek súlyosan szennyező módon lettek előállítva. A környezetvédelmi elvárások standardizálásával az akkumulátor gyártás kapcsán egyenlő feltételek teremtődnek kínai és európai cégek között. A kínaiak protekcionizmust emlegetnek, ugyanakkor a nagyobb vállalataik hatalmas erőfeszítéseket tettek és tesznek is annak érdekében, hogy zöldebb gyártást valósítsanak meg, előttük aligha jelent akadályt az új törvény, míg a kisebb vállalatok kiszorulhatnak az EU-s piacról.  

A műsor végén elemeztük a VW és azon belül is Herbert Diess helyzetét, aki megtarthatta az állását, ugyanakkor jelentősen megnyírbálták a hatalmát az új felállás kapcsán a cég vezetésében. Ennek hátterét és lehetséges hatásait igyekeztem megvilágítani.

Nézzétek meg az adást a Millásreggeli Youtube csatornáján!

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr4916777796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása