Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

400 eurós felárért hamarabb juthatnak az autójukhoz a leendő Renault tulajdonosok

2022. augusztus 30. - Várkonyi Gábor Autóblog

Amerikában találkoztam először a "Fast Track" intézményével. Ha plusz pénzt fizetsz például a hullámvasút parkban, akkor nem kell végigállnod a többiekkel a sort, gyakorlatilag egyből mehetsz szórakozni. Nem emlékszem a pontos felárra, de szerintem majdnem a duplája az eredeti jegynek.

301563694_563453055570980_3451874539309785640_n.jpg

Ehhez képest a Renault 400 eurós felára nagyon barátinak tűnik "Fast Track" ügyben. A szállítási nehézségekből is lehet ugyanis üzletet csinálni. 400 euróért garantálják, hogy 30 napon belül megkapja a vevő az autóját.

Aki most azt hiszi, hogy ezzel a csekély összeggel letudhatja az akár 1-2 évig húzódó szállítási határidőket, és 1 hónap alatt autóba ülhet, annak azért el kell olvasnia a kisbetűst részt is. Ha ez a gond ilyen egyszerűen megoldható lenne, mindenki boldogan fizetné ki a 160 000 forintot.

A Renault esetében inkább arról van szó, hogy a már legyártott, és előre konfigurált autók átadási sorrendje kapcsán találtak még egy rést, ahol ki lehet préselni némi plusz jövedelmet. Okos és adaptív megoldás a profitabilitás szempontjából.

Csak Arkana és Captur modellekre érvényes a Renault Fast Track. A Captur esetében a mild hibrid és az E-tech verziók vesznek részt az akcióban. Az Arkana esetében csak R.S. Line felszereltségi szint, 160 lóerős EDC verzióval kombinálva. 3 színben, és előre rögzített plusz extrákkal kombinálva elérhetőek az autók. Ebből egyértelmű, hogy már legyártott autókról beszélünk.

Aki magának akar konfigurálni, annak nincs lehetősége a gyorsított átvételre, ez értelemszerű.

Arról egyelőre nem olvastam, hogy a hazai piacon is elérhető-e az opció. Nem lepne meg, ha más gyártók is felfedeznék a "lehetőséget". Árengedmények helyett felárak a szállításért. Ezt se gondolta volna senki 2 éve...

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr3017919409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása