Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Fordulat az autópiacon

2022. október 13. - Várkonyi Gábor Autóblog

Hosszan tartó keresleti piac után úgy tűnik, újra a kínálati piac irányába fordulunk, új és használt autók esetében egyaránt. Az autók állásideje jelentősen hosszabb lett, az érdeklődők eltűnőben vannak, az árak mégis tartósan magasan maradhatnak. Aktuális autópiaci elemzés a Millásreggeliben.

dcca7d6d9e3c76f1924ee3ffec7eb979_825x600.jpg
A Futómű rovat második témája: brit képviselők csoportja egy frissen készült tanulmány tükrében a 2030-as belsőégésű motoros autók tiltásáról szóló törvényt hatályon kívül helyeznék. A kormányzati megrendelésre készült hatástanulmány a költség/haszon elemzésben ötszörös eltolódást számolt ki. Magyarul: ötször annyiba kerül nemzetgazdasági szinten a rendeleti úton történő keresztülerőltetése a villanyautóknak, mint amennyi hasznot hoz a gazdaságnak. Ez az arány, és a megvalósíthatatlansága a tervnek parlamenti pártoktól függetlenül kiverte a biztosítékot a képviselőknél. Érik a paradigmaváltás?


Nézzétek vissza az adást a Millásreggeli Youtube csatornáján!

1.téma: Csökkenő kereslet a használtautó piacon
2.téma: Brit tanulmány

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr7917953208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása