Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Az Extinction Rebellion aktivistái sportautókhoz ragasztották magukat a párizsi autószalonon

2022. október 24. - Várkonyi Gábor Autóblog

Szezonja van az "aktivistáknak". Bár én kifejezetten fel vagyok azon háborodva, hogy a média ezt az érzékenyített formáját használja megjelölésként szélsőbaloldali anarchistákra. Másnak nem szabadna nevezni olyanokat, akik tudatosan keltenek káoszt, nem számít nekik mások tulajdona, kárt is tesznek más tulajdonában, és a "privát tulajdon ellen" uszítanak.

311302970_605243668058585_7910027365273411350_n.jpg
Mint a régi viccben: ami úgy néz ki mint egy kacsa, úgy mozog, mint egy kacsa, és úgy hápog, mint egy kacsa, az bizony kacsa. Semmiképpen sem "aktivista".

Két napja a wolfsburgi autóvárosban ragasztották magukat a padlóhoz fehér köpenyes emberek, akik magukat "tudósoknak" aposztrofálták, az autók ellen "tüntetve". Majd megsértődtek, hogy nem világították ki záróra után a termet, nem is fűtöttek tovább, és "nem kaptak enni", valamint "nem biztosították számukra az illemhelyre jutást". Nehéz is lenne padlóhoz ragasztott kézzel.

Most éppen a zavaros finanszírozási hátterű "extinction rebellion" nevű csapat tagjai ragasztották magukat sportautókhoz az éppen zajló párizsi autószalonon. Szerintük az autóipar alibi "zöld" autókat gyárt, és "propagálja a magántulajdonú autót, mint elsődleges közlekedési eszközt". Nem tudom, hogy feltűnt-e ezeknek a figuráknak, hogy az emberek is így vannak ezzel, és szerencsére már nem azt az időt éljük, amikor a gulágra került a nép, amely nem volt elég haladó az "egyenlő" jövő építésében. Ha ezeken múlna, biztosan elkezdődne a fair trade alapú zöld átnevelő táborok építése.

Nem tartom szórakoztatónak, vagy viccesnek, hogy egy zöld bolsevik törpe minoritás így túszul tud ejteni egy ügyet, anélkül, hogy súlyos konzekvenciáktól kellene tartania. Ezek az emberek erőből értenek. Példás büntetést kell kiszabni rájuk. Tetteik ártanak azoknak, akik a valódi környezetvédelemért tesznek. Senki és semmi nem hatalmazza fel őket arra, hogy bármilyen ügyben is morális ítélőbírókként lépjenek fel. Érdekérvényesítésnek, lobbinak, tüntetésnek, meggyőzésnek szerencsére régen kitalálták a civilizált formáit. Aki nem hajlandó ezen normák mentén részt venni társadalmi vitákban, az számoljon azokkal a következményekkel, amelyek mindenkire vonatkoznak, aki rongál, rendet zavar meg, akadályoz.

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr1617961218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása