Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

2026-ra visszajöhet a V8 a Mercedes-AMG egyes modelljeibe?

2023. augusztus 14. - Várkonyi Gábor Autóblog

Nos, drága barátaim, megszokhattuk már az elmúlt években, hogy minden újabb autós hírre, ami szeretett márkánkat érinti, kicsit behúzzuk a nyakunkat. Mit törölnek el, mit vizeznek fel, mit árulnak el, mit písziskednek el, mit ver szét éppen a korszellem jakobinus terrorja, vagy zöld hadsereg frakciója.

363908752_792810342635249_3214749434906435780_n.jpg

Mivel a kapituláció megtörtént, és "régi" autós világunk utolsó rángásainak a krónikása vagyok már csak, időnként kiszakad belőlem a felgyülemlett frusztráció, amikor egy-egy csatát még nyerünk.


Ahogy tofuból nem lesz szalonna, és padlizsánvágásért sem kelsz fel hajnalban, úgy a tízmilliókat sem csapod ki az asztalra, amikor "63 S E Performance" felirattal, meg négy dugóval akarják kiszúrni a szemedet. Megérkezett az üzenet erről Affalterbachba is, a törzsközönség egyszerűen nem érdeklődik az "F1 technikás" négyhengeres C63 iránt, amiről még a politikailag korrekt vizeken evező Auto-Motor-und-Sport is megírta, hogy, khm, nehéz értelmet találni a koncepcióban.

Nem azért veszel ugyanis egy röfögő AMG-t, mert a katalógus adatokkal akarod idegesíteni a törzsasztalodnál a szomszédod. Azért veszed, mert a teljesből akarsz meríteni, és nem egy szteroid és doppingkúrás nyüzügére akarod bízni a méltó nyomaték és bugyborékolás szolgáltatását.

AMG-t vezetni ünnep. Azt eleve jellemzően nem a mindennapokban használod, már csak azért sem, hogy ne korrumpálódjon az élmény. Senkit nem érdekel, hogy abban az évi pár ezer kilométerben mennyit fogyaszt az autó. A mechanikai élmény, meg a hátbavágás, az annál inkább.

Amerikai lapértesülések szerint 2026-ra visszajön a V8 a C és E modellekbe. Autót akarnak eladni a svábok is. Az meg nem megy akkor, ha a vevőket kioktatni meg nevelni akarják, ahelyett, hogy azt adnák, amire vágynak. Källenius ugyan grammról grammra árulja ki néhány jó tőzsdei évért a Mercedes lelkét, ők tudják, miért hagyják ezt, de mindent azért ő sem tehet meg. Rendben van ez így.

Nem tagadom, ezt a pár sort elégtétellel írtam meg, emberi gyarlóságomat nem tudom levetkőzni én sem. Így indultam a Transalpinra elvonulni.

FRISSÍTÉS

Túl korán örültünk, de legalább örültünk.

A "Car and Driver" cikke alapján indult el a spekuláció arról, hogy mégis lesz V8 hamarosan a C és az E modellekben.

Az igaz, hogy a 4 hengeres C nehezen hozza lázba a vevőket, és az is igaz, hogy az E esetében még nincs minden eldöntve, de az Auto-Motor-und-Sport informátora alapján, aki a termékfejlesztésben vesz részt, esélytelen, hogy visszaforduljon a gyártó.

367676807_795026655746951_3207078301307712536_n.jpg
"Színtiszta baromság" amit az amerikaik írtak, állítja a forrás. Az EU-ban a CO2 kvóták miatt semmi esély rá, hogy újra nagyobb motorok legyenek, még hibridizációval vagy PHEV megoldással sem. Az érv szerint a 4 hengeres AMG jobb, mint a semmilyen AMG. Filozofikus kérdés, hogy ha valami elveszíti az identitását, akkor minek tovább erőltetni, persze mindannyian tudjuk erre a választ.

Állítólag más, kevésbé CO2 fókuszú piacokon nincs meg az a darabszám, ami indokolttá tenné, hogy helyi piacra nagyobb motorokat alkalmazzanak.

Mindenesetre jó volt egy hétvégét abban a tudatban tölteni, hogy lesz még kis kaszni nagy motorral.

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr3418191163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása