Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Zöld rendszám nélkül kevésbé éri meg a plug-in hibrid

2023. október 06. - Várkonyi Gábor Autóblog
A zöld rendszámmal kapcsolatos lehetséges változások hatásiról kérdezett tegnap reggel a Klubrádió. Aligha éri váratlanul az érintetteket az, hogy a kedvezmények egy idő után vissza lesznek vonva. A kérdés az, hogy mennyire lesz tervezhető mindez, és milyen megvalósítási forgatókönyv vonatkozik majd erre.

toyota_prius_plug-in_hybrid_iaa_2009.jpg
Lassan 8 éve vezették be a villanyautózást segítő intézkedést, amivel én személy szerint egyetértettem. A fűnyíróelv alkalmazása helyett egy, a technológia fejlődését figyelembe vevő adaptálódás a szabályozásban szerintem mindenki számára vállalható kompromisszum lenne ahhoz, hogy a tisztán villanyos autók mellett a magas hatótávú PHEV autók is kedvezményekben részesülhessenek.

Importőri, kereskedelmi szempontból a minél egyértelműbb, és minél gyorsabb döntés lenne a kívánatos, hiszen a bizonytalanság vásárlói kivárással fog járni. Nagyon nem mindegy ugyanis évekre előre számolva, hogy milyen fix költségekkel kell számolni, és milyen maradványérték lesz elérhető.

A teljes beszélgetést a Klubrádió honlapján tudjátok meghallgatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr9918228945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása