Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Mennyit költött a kínai állam az autóiparára az elmúlt másfél évtizedben?

2023. október 13. - Várkonyi Gábor Autóblog

Tegnap reggel a Millásreggeliben a szokásos "Futómű" rovatban a kínai autóipar vélt vagy valós árelőnyét jártam körbe a UBS Research tanulmánya alapján.

387874420_828780822371534_2043502822161260249_n.jpg
Mennyit költött a kínai állam az elmúlt másfél évtizedben az autóiparának "helyzetbe hozására"? Mennyit terveznek költeni az amerikaiak erre az IRA kapcsán? Melyik kínai gyártó számít igazán úttörőnek a villanyautós ökoszisztéma kiépítése kapcsán? A nagy felforgató Tesla tud vele lépést tartani? 35 százalékkal olcsóbban gyártanak a kínaiak a tanulmány szerint a hazai piacukon, maradna ebből az előnyből bármi, ha Európába hoznák a termelésüket? Ki lehet ezt kényszeríteni a védővámokkal? Miben mesterkednek a franciák az EU-ban? Miért kerülnek még mindig közel dupla annyiba átlagosan a villanyautók az EU-ban, mint Kínában?

Minden kiderül az adásból, amelyet a Millásreggeli honlapján tudtok visszahallgatni!

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr2718233971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása