Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Védővámokkal a versenyképességért?

2024. október 11. - Várkonyi Gábor Autóblog

Az a megélésem, hogy Európa politikusai továbbra is pontról pontra az ellenkezőjét teszik annak, ami hasznos lenne a kontinens autóipara szempontjából. A védővámok kivetésével nem fogjuk tudni megakadályozni, hogy Kína erős piaci részesedést szerezzen a következő években Európában is. Lassítani tudjuk ezt a folyamatot, legfeljebb. Cserébe gyorsítjuk azt a folyamatot, amivel kiszorítják a nyugati gyártókat a saját piacukról, most már ideológia alap is van hozzá.

462093602_1056411499608464_4977182431285163078_n.jpg

Millásreggeliben tegnap az volt a felvetésem, hogy vessük be azokat a játékszabályokat, amik mentén az első évtizedekben üzletelni lehetett a nyugati cégeknek Kínában. Jöjjenek ide, fektessenek be, de vegyesvállalat formájában, hogy mindenki érdekelt legyen a "buliban". Több értelme van, mint olyan vámokat kivetni, amik semmit nem fognak megoldani. Főleg úgy, hogy a BYD vagy a Geely termékeire alacsonyabb kulcsokat alkalmaznak, mint például a Cupra kínai gyártásból származó modelljére. Erre egyszerűen nincs ésszerű magyarázat.

Hallgassátok vissza a beszélgetést a Millásreggeli honlapján, 21:05-től indul a Futómű rovat.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr1918705936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása