Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Radikális változások jönnek az európai autózásban

2019. március 29. - Várkonyi Gábor Autóblog

gyorshajtas-millasreggeli_hu.jpg

Az EU több olyan javaslatot is magasabb szintre emelt a héten, amelyek nagyban befolyásolják majd, hogy hogyan és milyen autókkal közlekedünk. Két kulcsfontosságú ügyben hoztak döntést:

Mostantól ki lehet jelenteni, hogy az Európai Unió teljes mellszélességgel a zászlajára tűzte a villanyautózás elterjesztését, legalább is erre utal az újabb CO2 kibocsátással kapcsolatos szabályozás. Az eredeti tervhez képest további szigorításokról beszélünk százalékos arányban, tehát a villanyautós agendát tovább tolják, ami alapjaiban fogja érinteni az európai autógyártást.

A másik kérdés a közlekedés automatizációjával kapcsolatos ügy. Személy szerint továbbra is úgy gondolom, hogy a személyes szabadság jelentős korlátozásának tekinthető, ha az autóm helyettem fogja eldönteni, hogy mennyivel menjek, ezért ezt a technológiát továbbra sem tudom teljes mértékben támogatni. Talán megvalósul a régi álmom, hogy lesz egy előfizetésem gyorshajtás kapcsán, és akkor békén hagynak?

Ezekről és néhány friss összeolvadási kísérletről is szó esik az eheti Millásreggeli Futómű rovatában.

Meghallgatom

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr3914726375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása