Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

A FiatChrysler és a Renault frigy háttere

2019. június 03. - Várkonyi Gábor Autóblog

Bár a FiatChrysler és a Renault esetleges fúziója már múlt heti hír, a mai Millásreggeliben tovább tárgyaltuk a témát. 

A FiatChryslernek jelenleg jól néznek ki a számai, de ez alapvetően annak köszönhető, hogy a vállalat nem invesztált azokba a dolgokba, amelyek feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy a jövőben még autót tudjanak gyártani. Van egy kényszermegoldásuk elektromos autóra a Fiat 500 képében, de ez nem egy komoly fejlesztés ezen a piacon. Ezzel szemben az utóbbi időszakban a legtöbb vezető autógyártó alábecsülte a fejlesztési költségeket, és ez bizony látszik az eredményeiken is.

Ahogy már múltkori bejegyzésemben is írtam, a partnerséget illetően a Renault elsőre nem zárkózott el az ötlet elöl. A Fiatnak egyébként egy igen vonzó tulajdonsága van, az pedig a 10 évvel ezelőtt megszerzett Jeep, ami egy egyedülálló márka a maga kategóriájában. Ha ez nem lenne, akkor a FiatChrysler sem lenne. A Renault esetében amennyiben a Nissannal kenyértörésre kerül sor, a franciáknak kell egy partner ahhoz, hogy biztosítva legyen a hozzáférésük az amerikai piachoz. Ha marad a Nissannal a partnerség, akkor nehéz látni, hogyan illeszthető be a képletbe az FCA, mert három gyökeresen eltérő kultúrájú céget kellene egy céggé kovácsolni.

Meghallgatom

fca_top_nyse_history.jpg

Kép forrása: FCA Group

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr6014876194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása