Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Gyengülnek a kínai gyártók a hazai piacukon

2019. augusztus 22. - Várkonyi Gábor Autóblog

 

Vesznek-e villanyautót szubvenciók nélkül Kínában? Két kulcsfontosságú tényező befolyásolja jelenleg a kínai autópiacot. Egyrészt a kormányzat jelentősen csökkentette az elektromos autók támogatását, aminek hatására erősen visszaesett a kereslet irántuk. Másrészt a kínai gazdaság lassulása elsősorban azt a réteget érinti, akik a kínai termékeket vették.

A Millásreggeli mai adásának Futómű rovatában emellett szó esett még arról is, hogy két fontos autóipari beszállító, a Bosch és a Continental, a magyar munkahelyeket is jelentős mértékben érintő technológiaváltás előtt áll. Nekik talán még nehezebb dolguk is van, mint az autógyártóknak, hiszen egyrészt több partnerük van gyártói oldalon, másrészt nem dőlt még el, mi lesz a jövő technológiája. Mit lép akkor a két cég?

Meghallgatom

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr415019748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása