Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

A Volkswagen vezér székébe kerülhet a szoftverhibák sorozata?

2020. június 02. - Várkonyi Gábor Autóblog

101938119_1370990339956256_430444031881773056_n.jpg
Bár még nincs csütörtök, a Volkswagennél zajló események kapcsán rendkívüli bejelentkezés a mai Millásreggeliben: a Bild Zeitung szerint az üzemi tanács főnökének vezetésével puccs készült VW Csoport igazgatóságának elnöke, Herbert Diess ellen, azonban pár órán belül cáfolták is a hírt.

A német sajtóban az elmúlt napokban napvilágra került jelentés szerint a 8-as Golf, a cég legfontosabb modellje, a világ egyik legtöbbet gyártott autója jelenleg közel sem tud azon a gyártási számon működni, amit mára már réges-rég el kellett volna érniük. A Business Insiderhez eljutott belső dokumentumok szerint a 8-as Golffal bevezetett, komplex szoftverek miatt csak minden harmadik autót sikerül hibamentesen legyártani. Ezen szoftveres hibák kiküszöbölése költséges állásidővel jár, és nem feltétlenül sikerül őket elsőre elhárítani. Bár nem az autó hardver részénél merülnek fel komoly problémák, de folyamatosan bugokat tapasztalnak a szoftver kapcsán, például az Európai Unióban kötelező segélyhívásokért felelős rendszer nem kommunikál megfelelően. Jelenleg ennek következményeként kiszállítási stop van érvényben a VW Golf és a Škoda Octavia esetében is.

Nézzétek meg az élő bejelentkezésemet ezen a linken!

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr1715735580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása