Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Búcsút inthetünk a klasszikus Jaguar limuzinoknak?

2020. november 13. - Várkonyi Gábor Autóblog

125183695_786987345432659_1844674410282503097_n.jpg
A "Sunday Times" szerint a Renault-tól érkezett új JLR vezér, Thierry Bolloré nagytakarítást fog végezni a nem túl fényes pénzügyi helyzetű cégcsoportnál, 5-6 modell biztosan el fog tűnni, és a modellpaletta vélhetően tovább koncentrálódik elektromos és SUV irányba.

Ami biztosnak látszik: a vadonatúj XJ megy a levesbe. A fejlesztés lényegében kész, de Bolloré túl kicsi piacot lát a luxus kategóriás Jaguarnak. 38 000 darabos éves volumenért nem éri meg felszerszámozni a gyárat, és milliókat invesztálni a piaci bevezetésbe.

Mindezt annak ellenére, hogy a következő XJ már teljesen elektromos lett volna. Egyel kevesebb konkurenssel kell tehát megmérkőznie a Taycannak és a Model S-nek.

A szintén újonnan kifejlesztett moduláris architektúra, az MLA máshol kerül majd bevetésre.

Az XE és az XF piaci szereplése is csalódást keltő, a két típusból egyet csinálnának. Ezek viszont nem teljesen elektromosak, hanem mild hibrid és plug-in hibridek lennének.

Érdekes, hogy a Discovery Sport is a törlendő modellek listáján van, és a két, teljesen elektromos modell, -amelyek szintén készen vannak állítólag- is törölve lett.

A modellpaletta szűkítése, és vélhetően a Brexit kockázatok miatt billeg a sorsa két brit gyáregységnek is, billeg a sorsa Castle Bromwich-nak és Hazelwood-nak is.

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr5516284222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása