Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

A Porsche és a Siemens közösen fejleszt szintetikus üzemanyagot

2020. november 26. - Várkonyi Gábor Autóblog

porsche-classic-model-range.jpg
A szintetikus üzemanyagok továbbra is egy reális alternatívának tűnnek a széndioxid-kibocsátással kapcsolatos küzdelemben, nem csupán az elektromos autózás létezik, a gyártók sem feltétlenül tették le a voksukat egyetlen megoldás mellett.

A Porsche azért érdekes ilyen szempontból, mert az egyik legmagasabb arányú a még aktív legyártott állományuk, azaz a valaha készített Porschék 70%-a a mai napig működik, és használatban van, többé-kevésbé intenzív módon, amelyekre mindenképp kell találniuk egy környezetbarátabb értelmezhető megoldást. Milyen alternatív hajtásokat terveznek az elkövetkező években? Milyen alapú anyagot fejlesztenek, hogyan és hol állítják elő a szükséges energiát? Milyen gazdasági szempontokat kell figyelembe venni mindezek során?

Erről beszélgettünk ma a Futómű rovatban, hallgassátok meg a podcastet itt 38:15-től, vagy nézzétek vissza az adást a MillásTV-n 02:20:15-től!

Kép forrása: Motor1.com

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr2316302262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dany 2020.11.27. 09:55:55

Szerintem a rossz a hang a végén, kár, pedig érdekelt a téma.

Aki kíváncsi kicsit a dél-amerikai életre, nézze meg a Long Way Up-ot Ewan McGregor-ral, elektromos motorral átszelik dél-amerikát, szóval több szempontból is aktuális.

Szerintem azért is Chile a helyszín, mert konkrétan sorban állás volt a sorozatban a benzinkúton, mert nem volt benzin a kúton, áram volt, de az se volt túl acélos. El se tudjuk képzelni, ott milyen kemény az élet, itt az európai jólétben. Ott tényleg kincs a víz is.
süti beállítások módosítása