Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Döntöttek a kereskedők az elektromos Cadillac jövőjét illetően

2020. december 07. - Várkonyi Gábor Autóblog

130095035_803174203813973_8915029441287123454_n.jpg
November végéig választhattak az amerikai Cadillac dílerek a jövőjüket illetően. A GM a prémium márkáját teljesen elektromos márkává kívánja fejleszteni. Azoknak a kereskedőknek, akik nem "érzik" ezt az irányt, illetve nem akarnak átlagosan 200 000 dollárnyi pénzt invesztálni töltőkbe és kellékekbe az elektromos jövő kapcsán, azoknak az anyavállalat felajánlotta, hogy 300-500 000 dollárért kivásárolja őket a szerződéseikből. Ez a kvázi lelépési pénz.

Nagyon kíváncsi voltam néhány hete, amikor ez a hír napvilágot látott, hogy mennyien fognak élni ezzel. A Cadillac-nél volt már korábban egy kereskedői hálózat gyérítés, kicsit kevesebb pénzt adtak azoknak a cégeknek, amelyek elhagyják a márkát, de teljesen önkéntes volt a döntés. Ezúttal bőkezűbbek voltak, a körülmények is mások, de a Cadillac is nyomatékosabban hívta fel a figyelmet arra, hogy most van a legjobb pillanat arra, hogy aki kicsekkolna, az új kihívások után nézzen.

Majdnem minden ötödik díler így tett. Én azt tippeltem volna, hogy 10-12% morzsolódik le. Nyilván jobb lesz innentől a megmaradt hálózatnak, és azoknak is, akik nem láttak akkora potenciált a villanyautózásban, például a szervizbevételek elmaradása és a invesztíciók miatt. Akik pedig maradtak, nyilván szilárdan hisznek abban, hogy ez a márka jövője. A Cadillac önvezetéssel kapcsolatos tudása kiemelkedő, a vevőköre lojális, dizájnban szerintem verhetetlen az amerikaiak közül, és mindene meg van ahhoz, hogy komoly szereplője legyen az elektromos piacnak. Drukkolok nekik.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr5316321242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása