Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Egyre nagyobb gondban lesznek a valóban piaci alapon működő cégek

2021. január 18. - Várkonyi Gábor Autóblog

Az egyik a világsajtó és a hívők hathatós segítségével olyan hájpot teremtett maga körül, hogy szinte korlátlan forrásai vannak arra, hogy a "mindig egyel nagyobbat ígérés" módszerével szépen elketyegjen addig, amíg a valóban piacon alapon működő cégek egyre nagyobb gondban lesznek a finanszírozásuk megszervezése kapcsán is. A másik meg annyi pénzt kap az adott ország vezetésétől, amennyit akar, arra, hogy olyan offenzívát indítson, amilyet akar.

138828727_828551061276287_6841588881332444631_o.jpg

Mindkettőnek a problémája a messzemenően komplex belső égésű motor és az ahhoz kapcsolódó hajtáslánc. Ahhoz, hogy abban spílerek legyenek, kellene még vagy két évtized, és a mostaninál is jelentősen több pénz. Kézenfekvő volt tehát kilőni ezt a zavaró faktort a képletből. A módszer ismert, felesleges sokadszorra taglalni.

A politikai támogatottság nélkül maradt, 100 éves gyártók meg csak pislognak, hogy egyszerre várják el tőlük, hogy "rendes" tőzsdei cégként is teljesítsenek, a hagyományos területeiken a szokott gyorsasággal fejlesszenek, de közben még teljesen álljanak is át egy komplett új hajtásra, aminek a fő alkotóelemeit épp olyan helyről tudják csak beszerezni, ami teljes mértékben "irányított" kapitalizmusként működik, központi akarattal.

Európa locsolja, táplálja, trágyázza, permetezi, és még üvegházat is épít akörül a fa körül, aminek az ágára már fel van tekerve a kötél, aminek a másik vége a nyaka körül van. Ez a fa meg most el kezdett egyre gyorsabban nőni. Lassan már semmi sem akadályozza.

Vagy nekünk is ki kell találnunk valamit, ami ebben a piacinak hazudott, de súlyosan torz "versenyben" előnyhöz juttat bennünket újra, vagy még annál is gyorsabban le leszünk tarolva, mint ahogyan azt most látjuk. Ne legyen igazam.

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr6716390816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miert? 2021.01.18. 18:50:39

Kedves Gábor
Nagyon talányosak a mondataid. A bennfentesek biztosan értik, mikor kire gondolsz, de én ehhez nem vagyok eléggé szofisztikált. Nem vagyok képes dekódolni az utalásaidat.
üdvözlettel

Dany 2021.01.19. 17:00:50

Felesleges a Nio-tól és az Xpengtől félni, a kettő nem adott el 2020-ban összesen 100.000 autót. Kicsit kellenek is a versenyhez. Ráadásul a Nio a Tesla árkategóriája, 50-70.000$-os autók.
süti beállítások módosítása